Dit is Landgoed De Kalenberg

De Stichting Beheer Landgoed de Kalenberg (een culturele ANBI) is eigenaresse van het landgoed de Kalenberg. Het landgoed is 20 ha groot. Op het landgoed staan een kapel, een zichtkoepel en een aantal gebouwen die als hotel geëxploiteerd worden. (Landgoedhotel Woodbrooke).
De stichting bestaat sinds 2010 en is voortgekomen uit de vereniging van de Woodbrookers. Deze vereniging heeft het landgoed meer dan 100 jaar bezit gehad en gebruikte de gebouwen en de kapel als vormingscentrum. Het hotel wordt door de stichting verhuurd aan een BV waarvan de stichting enig aandeelhouder is.
De vereniging heeft het landgoed geschonken gekregen in 1913 door Barones van Heeckeren van Kell en het later uitgebreid met gebouwen.  

Bosarbeiders aan het werk

Natuurbeheer en -onderhoud

Op Landgoed De Kalenberg in Barchem koesteren we de prachtige natuur van het landgoed. Met toegewijd natuurbeheer en onderhoud behouden we de biodiversiteit en creëren we een harmonieuze leefomgeving voor flora en fauna. Een plek waar de natuur bloeit en de mensen kunnen recrëeren.

R vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn wekelijks actief

Onze meer dan tien vrijwilligers zijn wekelijks de drijvende kracht achter het arbeidsintensieve onderhoud aan de natuur. Met onvermoeibare inzet koesteren ze onze natuurlijke schatten, zorgen voor een gezond bos en bewaren de schoonheid van het landschap. Dank aan deze onmisbare helden.

Historie2

Honderd jarig jubileum in 2024

Medio 2024 bestaat het pand, het huidige hotel, 100 jaar. Er zullen het hele jaar festiviteiten georganiseerd worden, veelal gericht op de plaatselijke bevolking van Barchem.

actueel op De Kalenberg

Nws boomplantdag febr2024

Scholieren planten honderden bomen op Landgoed de Kalenberg

Artikel in de Stentor van 10 april 2024 - Leerlingen van de Barchschool in Barchem hebben op Boomplantdag honderden klimaatbestendige boemn geplant op landgoed de Kalenberg. Dat deden ze met financiële steun van de provincie en deskundig advies en begeleiding van de Bosgroep. De Stichting Landgoed de Kalenberg is al jaren bezig om het beheer en onderhoud op een duurzame manier uit te voeren.

Boomplantdag Barchschole

Onze vrijwilligers hebben op woensdag 28 februari 2024, samen met alle 136 leerlingen,  plus veel ouders en leerkrachten van basisschool De Barchschole uit Barchem, 400 inheemse bomen geplant op het landgoed. Voorafgaand aan deze Boomplantdag zijn de vrijwilligers vele maanden bezig geweest met het creëren van zo’n 60 plantlocaties op de Kalenberg.

©  2024: Landgoed De Kalenberg  |  Webdesign: onisontwerp.nl