B sm vrijwillligers
Vrijwilligers

Onze vrijwilligers

Het beheer en de ontwikkeling van het landgoed wordt vanuit de SBLK georganiseerd.
Sinds 2016 wordt er iedere week door een groep enthousiaste vrijwilligers onderhoud uitgevoerd op het landgoed. De vrijwilligersgroep is zeer pluriform samengesteld en vormt een betrokken en hechte groep.

Vrij 8

Belangstelling?
Bij belangstelling om deel uit te maken van deze groep is een telefoontje of app aan Derk Jan Verstand voldoende (0651562619). Of stuur een e-mail:

Onze vrijwilligers

Al ruim zeven jaar werken er iedere week, op woensdagochtend, zo'n tien vrijwilligers op het landgoed. Het onderhoud is zeer arbeidsintensief. De Kalenberg is een prachtig stuk natuurgebied dat vrij toegankelijk is voor wandelaars en mountainbikers.
Er is veel onderhoud nodig om te voorkomen dat het regenwater de wandelpaden weg spoelt. Ook moeten de paden toegankelijk blijven en de veiligheid moet gegarandeerd worden.
We hebben op de Kalenberg ook steeds meer te maken met de gevolgen van de klimaatverandering. Beuken vallen gewoon om vanwege de droogte en de letterzetter zorgt ervoor dat er veel douglassen aangetast worden.
Daarnaast hebben we te maken met de Amerikaanse eiken die het landgoed overwoekeren. Inmiddels zijn we begonnen met het terugdringen van de Amerikaanse eiken en willen meer klimaatbestendige inheemse bomen en struiken planten op de plaatsen waar nu nog eiken staan.

Ondertussen is de vrijwilligersgroep ook een gezellige vriendengroep geworden en wordt er voor hen jaarlijks een kort buitenlandsreisje georganiseerd om hun geweldige inzet te belonen.
Zonder onze vrijwilligers zou het landgoed er niet zo fraai bij liggen. Het is dan ook geweldig om te zien hoe vrijwilligerswerk kan leiden tot zoveel inzet en daadkracht, allemaal gericht op het in stand houden van dit prachtige deel van de Achterhoek.

©  2024: Landgoed De Kalenberg  |  Webdesign: onisontwerp.nl