B wandelen jongen

Actueel op De Kalenberg

Nws boomplantdag febr2024

Scholieren planten honderden bomen op Landgoed de Kalenberg

Artikel in de Stentor van 10 april 2024 - Leerlingen van de Barchschool in Barchem hebben op Boomplantdag honderden klimaatbestendige boemn geplant op landgoed de Kalenberg. Dat deden ze met financiële steun van de provincie en deskundig advies en begeleiding van de Bosgroep. De Stichting Landgoed de Kalenberg is al jaren bezig om het beheer en onderhoud op een duurzame manier uit te voeren.

Boomplantdag febr 2024

Boomplantdag Barchschole

Onze vrijwilligers hebben op woensdag 28 februari 2024, samen met alle 136 leerlingen,  plus veel ouders en leerkrachten van basisschool De Barchschole uit Barchem, 400 inheemse bomen geplant op het landgoed. Voorafgaand aan deze Boomplantdag zijn de vrijwilligers vele maanden bezig geweest met het creëren van zo’n 60 plantlocaties op de Kalenberg.

Plattegrond Landgoed Kalenberg

Oppervlakte Landgoed de Kalenberg

Tot voor kort was het landgoed 17 ha groot. In verband met de verdere ontwikkelingen op het landgoed is er in Barchem 3 ha grond verworven aangrenzend aan het GNN-gebied. Hier zal de komende jaren een nieuw bos zal worden aangelegd.

Vrij 11

Duurzaam beheer

Het landgoed heeft te maken met de gevolgen van het veranderende klimaat. Dat betekent dat er een plan is gemaakt om het bosbestand aan te passen aan de toekomstige klimaatgevolgen. De provincie Gelderland heeft middelen ter beschikking gesteld om klimaatbestendige bomen te laten planten door de vrijwilligers. De Bosgroep treedt hierbij op als projectleider.

©  2024: Landgoed De Kalenberg  |  Webdesign: onisontwerp.nl