B wandelen jongen
Recreatie
St routepaal

Over recreatie op Landgoed De Kalenberg

Dankzij de ligging van het landgoed, grenzend aan de Lochemse berg, en dicht bij de kern van Barchem en op loopafstand van de stad Lochem, wordt de Kalenberg veel bezocht door wandelaars en mountainbikers.

  • Boven op de berg is een uitzichtkoepel geplaatst waar twee en binnenkort drie zichtlijnen zijn vrij gemaakt om zo tot ver in Duitsland te kunnen kijken.
  • Het wandelen mag op de paden gebeuren en met honden aan de lijn.
  • Het landgoed mag niet gebruikt worden voor geocatching, paardrijden en gemotoriseerd verkeer.
  • De mountainbikeroute maakt deel uit van een uitgebreid netwerk in de Achterhoek en is zeer populair vanwege de grote hoogte verschillen.

recrëeren op De Kalenberg

R wandelen familie

Negen prachtige wandelroutes

Barchem staat bekend als wandeldorp. Zeker negen wandelingen lopen door de kern van Barchem. Vanuit het hotel kun je veel wandelingen maken door het natuurgebied.

Barchemse vierdaagse
Elk jaar rond de eerste week van juli kun je vier dagen wandelen over afstanden van 20, 30, 40 en 50 km.

Wandelroutes in de Achterhoek voor iedereen die van wandeltochten houdt die buiten de gemarkeerde en bestaande routes om gaan. Kijk op de site van mooi-achterhoek.

Recr mountainbieke 1

Mountainbiken over de Kalenberg

Landgoed de Kalenberg heeft zich aangesloten bij de mountainbike route in de Achterhoek. Dat betekent dat over het landgoed een prachtige route is uitgezet met veel bochten en hoogte verschillen. De route is aangelegd door de mountainbikersclub zelf en wordt ook door hen onderhouden.
De route wordt door vele bestempeld als topper onder de Nederlandse MTB routes.
De mountainbikers maken regelmatig gebruik van het terras van het Woodbrooke hotel na afloop van een mooie tocht door de Achterhoek.

©  2024: Landgoed De Kalenberg  |  Webdesign: onisontwerp.nl